|
Cynamonowe żytnie pancakes podane z jogurtem greckim, miodem i bananem
Daje im tytuł "NAJLEPSZE". Bo takie były. Najlepsze jakie jadłam, i wcale nie żartuje. Puchate, delikatne, mięciutki i słodkie. Idealne ! Na koniec notki podaje przepis :)
Dziś w miarę spokojny dzień. Na szczęście sprawdzian z fizyki był taki jaki chciałam - czyli z internetu :D. Odpowiedzi na ręce i 5+ w dzienniku hehe ^^
Jutro najgorsze - historia. Na szczęście opanowałam ją, ale muszę jeszcze powtórzyć. No i zajęcia artystyczne. Miałam zagrać na wiolonczeli, ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo nic nie ćwiczyłam....A pomyśleć, że kiedyś chodziłam 7 lat do szkoły muzycznej...
Jutro się zważę.
|
Składniki :
- 60g mąki żytniej
- 80g maślanki
- jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta sody
- łyżeczka ekstraktu z wanilii ( można zastąpić ziarenkami/cukrem waniliowym )
- łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki miodu
Łączymy ze sobą osobno suche i mokre składniki. Mokre przelewamy do suchych, dokładnie miksujemy.
Smażymy z obu stron na brązowy kolor na rozgrzanej patelni, lekko natłuszczonej oliwą.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Dobrze, że dałaś przepis, bo wyglądają OBŁĘDNIE <3 (ha, jakie placki nie są dla mnie obłędne? ;> )
OdpowiedzUsuńoooo, koniecznie muszę je zrobić! ;)
OdpowiedzUsuńcynamonowe placuszki ooo jak pycha <3
OdpowiedzUsuńCynamonowe - smaczne i aromatyczne ;D
OdpowiedzUsuń