Nie zagwarantuję Wam, że są to najlepsze placki jakie jedliście, ale mają za to babciną tradycję. Są puchate, delikatne, słodziukie. Najlepsze podane z kwaśną śmietaną, pycha!
Składniki na ok 15 placków :
- trochę ponad szklanka mąki pszennej
- szklanka pełnego mleka
- duże jajo
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru ( możecie dodać waniliowy )
- szczypta soli i cynamonu
- 2 średnie jabłka
Składniki mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę ( nie za dużą, bo sie będą rozpadać. ). Jabłka dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy ok pół szklanki oleju i smażymy na złoty kolor z obu stron :)
Smaczengo!
Nie lubie być zakochana. Wszyscy mówią, że to takie wspaniałe, ale nie dla mnie. Szczególnie jeżeli to uczucie do tej samej osoby już kiedyś istniało, i jeżeli przed Tobą stoi pudełko z wyrytą dedykacją od Niego, a teraz jesteś mu zupełnia obca.
Pytałam już, na jakich trybach robisz i jakim obiektywemxD?
OdpowiedzUsuńa ja odpowiadam za każdym razem xD obiektywem 18-55mm nikonem D3000
UsuńŁojxD.
UsuńKochaaam te racuchy, mi zawsze mama w dzieciństwie robiła <3
OdpowiedzUsuńRacuchy ♥ Smak z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńwiem co czujesz... najgorzej jak jest się dla takiej osoby zupełnie kimś obcym;(
OdpowiedzUsuńmmmm racuszki! smak dziecinstwa;)
racuchy są na drożdżach, takie to zwykłe placki z jabłkami. :D co nie zmienia faktu, że musiały smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńja nigdy nie byłam zakochana ... nie wiem jak to jest.
OdpowiedzUsuńsuper śniadanie , najlepsze racuchy robi moja babcia ;d ale oczywiscie twój przepis też ekstra ;d
przypomniało mi się dzieciństwo.
OdpowiedzUsuńa co do zakochania to cóż, do pewnych spraw muszą dojrzeć dwie osoby, w kwestii rozstania również.